NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Monnikenwerk uit Egmond winnaar Landschapsprijs

1 maart 2007

Vanmiddag reikte Patrick Poelmann, gedeputeerde Water en Landschap van de provincie Noord-Holland, de landschapsprijs uit. Winnaar werd Monnikenwerk van de Stichting De Wielenmaker uit Egmond. Ze ontvangt 10.000 euro ten behoeve van het project. De Stichting wil cultuur en landschappelijke waarden in het landschap rond Egmond Binnen behouden ontwikkelen en versterken.

Een jury van deskundigen heeft uit de ruim 80 inzendingen een keuze gemaakt. De winnaar kreeg 10.000 en een aquarel van Jan Groenhart. De inzendingen Waterland een sprookje van de vereniging Agrarisch Natuurbeheer Waterland en het project Zaan en Dijk/Kalverpolder van de stichting Zaan en Dijk/Stichting Kalverpolder kregen van de jury een eervolle vermelding. Zij ontvingen een penning van Erik Claus en een bedrag van ieder 2.500. Het prijzengeld is bedoeld voor besteding aan het project.

Monnikkenwerk
De jury verkoos het project Monnikenwerk tot winnaar. Met name de cultuurhistorische benadering van dit project en een combinatie van concrete uitvoering en nieuwe plannen maken sprak de jury erg aan. De Stichting De Wielenmaker heeft in het verleden een wandelpad en een heemtuin aangelegd. Daarnaast wil de stichting een oude laan naar de Egmondse Abdij in oude luister herstellen. Klinkers en lindebomen moeten het verleden weer doen herleven. Het prijzengeld zal hieraan besteed worden.

Warm hart
De ongerepte Waddenzee, de duinen, de cultuurhistorisch waardevolle droogmakerijen en heidevelden in het Gooi: het zijn slechts een paar voorbeelden van de vele karakteristieke landschappen die Noord-Holland rijk is. De provincie Noord-Holland werkt hard aan het behouden en versterken van het Noord-Hollandse landschap en juicht het toe dat ook anderen het landschap een warm hart toedragen. Daarom heeft de provincie de landschapsprijs in het leven geroepen. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet