NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Staatsbosbeheer organiseert selectiedag voor opleidingsplaatsen

7 maart 2007

Op 12 april 2007 zal er een landelijke selectiedag worden gehouden voor kandidaten die van plan zijn de Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) Bos en Natuurbeheer te volgen en in aanmerking willen komen voor een opleidingsplaats bij Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer is de grootste natuurbeheerder van Nederland en heeft naast het beheren en ontwikkelen van natuur ook een taak in het vakkundig opleiden van mensen die in het bos- en natuurbeheer werken. Jaarlijks biedt Staatsbosbeheer 10 opleidingsplaatsen aan. Voor de opleidingsplaatsen werkt Staatsbosbeheer samen met Helicon.

Wat zoekt Staatsbosbeheer?
Staatsbosbeheer is op zoek naar leerlingen met minimaal VMBO werk- en denkniveau die praktisch ingesteld zijn en goed met 'de handen' kunnen werken. Daarnaast is affiniteit met het werkveld en landelijke inzetbaarheid tijdens de leerperiode een pré.

De selectiedag wordt gehouden op 12 april in Zeewolde en zal bestaan uit gesprekken met medewerkers uit de organisatie en Helicon, individuele opdrachten en groepsopdrachten. Op deze selectiedag worden kandidaten geselecteerd die per 1 september 2007 met de opleiding starten. De selectiedag geldt voor leerlingen van niveau 2 en 3, (vakbekwaam) medewerker bos en natuurbeheer. Leerlingen voor niveau 4 (boswachter/opzichter) blijven via het bestaande systeem van sollicitatiegesprekken geselecteerd worden. Heb je interesse, kijk dan op www.staatsbosbeheer.nl voor meer informatie en aanmelding. Aanmelding kan tot 1 april 2007.

Wat heeft Staatsbosbeheer te bieden?
Staatsbosbeheer biedt tijdens de opleidingsperiode van twee jaar gevarieerde opleidingsplaatsen door het hele land. De leerlingen krijgen een tijdelijk dienstverband bij Staatsbosbeheer tijdens de leerperiode voor 4 dagen per week de 5de dag is de lesdag. De opleidingsplaats biedt geen verdere baangarantie. De leerlingen krijgen ontwikkelingsmogelijkheden binnen een professionele organisatie en werken en leren in een dynamische omgeving.

Natuurtalent
De landelijke selectiedag is voortgekomen uit de wedstrijd Natuurtalent gezocht, gehouden in 2005 en 2006. Elementen uit die actie bleken een meerwaarde te hebben voor de kandidaatselectie van vrijwel alle opleidingsplaatsen die Staatsbosbeheer jaarlijks aanbiedt. Daarom is er voor gekozen van het wedstrijdidee af te stappen en de selectie onderdeel te maken van het bestaande systeem voor de aanname van leerlingen bij Staatsbosbeheer.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet