NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Nationale Vlindertelling

12 mei 2007

Om het effect van klimaatverandering op de natuur te bestuderen en mensen bewust te maken van deze effecten wordt in het weekend van 12 en 13 mei voor het eerst een Nationale Vlindertelling georganiseerd.

De actie vindt plaats in het kader van de HIER klimaatcampagne en het Ruimte voor Geo-Informatie onderzoekprogramma. Het Nederlandse publiek wordt opgeroepen om van tien vlindersoorten te melden hoeveel ze er dat weekend zien. Waarnemers kunnen hun meldingen doorgeven via www.hier.nu en www.natuurkalender.nl. De waarnemingen verschijnen direct op een inzoombare Google Maps kaart. Bij de honderd nectarkroegen bij IVN-heemtuinen en kinderboerderijen en bij vlindertuinen van de Vlinderstichting wordt speciale aandacht besteed aan deze Vlindertelling met allerlei vlinderactiviteiten, zoals speurtochten en spellen voor kinderen. Speciale waarnemingsformulieren kunnen opgehaald en ingeleverd worden bij de winkels van Boerenbond en Welkoop.

Meer informatie en locaties vindt u op de websites van de deelnemende organisaties: De Natuurkalender, Stichting Kinderboerderijen Nederland, De Vlinderstichting, De Kleine Aarde en IVN Nederland in samenwerking met de Boerenbond en Welkoop winkels.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet