NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Nieuwe Kaart van Nederland op Tomtom

1 aug 2007

De ruim 8.000 plannen en projecten uit de Nieuwe Kaart van Nederland zijn over te zetten op navigatiesystemen als Tomtom, Garmin of Mio. De weggebruikers blijven zo feilloos op de hoogte van de laatste en toekomstige ontwikkelingen langs de route. De toepassing is op www.nieuwekaart.nl voor iedereen gratis te downloaden.

Projectleider Jan Kadijk van het Nirov zegt hierover: 'De aantasting van de snelwegpanorama's is voor velen een hot issue. Met deze functionaliteit kan iedereen ter plekke bekijken waar het ruimtelijk gezien naartoe gaat met Nederland. We vinden het een uitdaging om zo elke Nederlander te kunnen attenderen op toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen. De tomtom is tenslotte Nederlands meest verspreide geo-kijkdoos.' Uitgebreide planinformatie en het volledige kaartbeeld van de Nieuwe Kaart is vrij beschikbaar op www.nieuwekaart.nl.

De Nieuwe Kaart van Nederland toont een 'educated guess' van het kaartbeeld van Nederland in 2020, op basis van een continue verzameling van planmateriaal dat bij verschillende instanties op de tekentafels ligt. VariŽrend van plannen voor nieuwbouwwijken, nieuwe bedrijventerreinen en natuurgebieden tot infrastructuur en zelfs plannen voor waterberging en windmolenparken.

De Nieuwe Kaart van Nederland is een initiatief van het Nirov en het Ministerie VROM. Het Nirov is de vakvereniging voor professionals in ruimtelijke ontwikkeling van stad, land en regio en wonen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet