NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Allereerste Dierenbal groot succes!

4 okt 2007

Vanaf 20.00 uur vanavond stroomde Odeon te Amsterdam onder toeziend oog van de ?naked chickens? van Nepco, vol met bekende en minder bekende dierenvrienden en vriendinnen. Naast talloze dierenbeschermingsorganisaties gaven verschillende schrijvers, zoals Adriaan van Dis, Mensje van Keulen en Renate Dorrestein, politici als Krista van Velzen, Ineke van Gent en Marianne Thieme en bekende Nederlanders als Georgina Verbaan, Loretta Schrijver en Marijke Helwegen acte de pr‚sence.

Varkens in Nood-directeur en initiatiefnemer van Het Dierenbal, Hans Baaij, refereerde in zijn openingsspeech aan het 10-jarig bestaan van Stichting Varkens in Nood en gaf aan dat in die periode de publieke opinie ten gunste van de dieren is veranderd. ?De mensen willen een ander dierenbeleid. We zijn er nog lang niet, de politiek moet nog om en de dieren rekenen op ons!?. Na de feestelijke openingsdans van de Nepco?s namen Giel Beelen en Jort Kelder de presentatie op zich.

WSPA Nederland lanceerde de internationale campagne voor een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn. Actrice Marian Mudder zette de 700.000e handtekening onder de petitie die moet leiden tot de aanname door de Verenigde Naties van een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn. De door de Dierenbescherming tot Dierenheld van 2007 uitgeroepen amazone Micky Nijboer, die op spectaculaire wijze de paarden van Marrum na een overstroming op het droge wist te krijgen, reikte de publieksprijs uit. De cheque van 7.500 euro ging naar het Swieneparredies, die de eer en het geld heel goed kunnen gebruiken.

Ook de 100% animal friendly modeshow van Bont voor Dieren zorgde voor veel enthousiasme. Bont voor Dieren-directeur Claudia Linssen: ?Met deze modeshow laat Bont voor Dieren zien dat je geen geitenwollensok hoeft te zijn ? of te dragen! ? om er een diervriendelijke lifestyle op na te houden.

In de Dierenquiz, gepresenteerd door Yvonne Kroonenberg en Karen van Holst Pellekaan gaat het er fanatiek aan toe. Dolf Jansen geeft later op de avond nog een korte voorstelling en Dani‰l Samkalden en Peter van de Witte zingen een lied dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven. Dit lied is later op de avond op de website van Het Dierenbal te beluisteren. DJ?s Vic van de Reijt en Ron Tebbens laten de dierenbeschermers swingen tot in de late uren.

Het Dierenbal werd georganiseerd door Varkens in Nood i.s.m. Bont voor Dieren, Brooke Hospital for Animals, Comit‚ Anti Stierenvechten, de Dierenbescherming, de Dierenbescherming afdeling Amsterdam, Dier en Recht, Sophia-Vereeniging en WSPA Nederland.

Het Dierenbal werd gesponsord door onder andere Odeon & Lush.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet