NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Subsidie voor behoud monumentale lanen

1 nov 2007

De provincie Brabant gaat een subsidieregeling voor de restauratie van monumentale lanen ontwikkelen. Gedeputeerde Onno Hoes heeft dat vandaag in Tilburg bekend gemaakt op een symposium ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Stichting Het Noordbrabants Landschap.

Lanen en laanstructuren bepalen in belangrijke mate het landschappelijk beeld van historische landgoederen. Door het wegvallen van de economische dragers (onder meer houtproductie, landbouw en jacht) verkeren veel van deze lanen in een slechte staat of zijn zelfs helemaal verdwenen.
Met deze subsidieregeling wil de provincie initiatieven ondersteunen gericht op het behoud en herstel van deze lanen voor de toekomst. Voorwaarde is wel dat de lanen toegankelijk worden voor publiek. Verder moet het gaan om historische lanen; de regeling geldt dus niet voor nieuwe landgoederen.

De provincie zal deze regeling ontwikkelen samen met Brabants Particulier Grondbezit en Brabants Landschap. Vanaf 2008 zal de provincie subsidies beschikbaar stellen om lanen te restaureren.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet