NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Succesvolle training voor gastheren en gastvrouwen van het Nationaal Park Dwingelderveld

5 dec 2007

TweeŽntwintig recreatieondernemers en hun medewerkers hebben met succes de cursus Gastheerschap van het Nationaal Park Dwingelderveld doorlopen. Zij ontvingen uit handen van de voorzitter van het Dwingelderveld, Marjan Hofstee-van Hoorn, hiervoor een certificaat.

Afgelopen week is de driedaagse cursus Gastheerschap Nationaal Park Dwingelderveld gehouden. Tijdens deze cursus werden tweeŽntwintig recreatieondernemers en hun medewerkers wegwijs gemaakt in de bijzondere waarden van het Dwingelderveld.

Jaarlijks bezoeken ruim 1 miljoen gasten het Nationaal Park Dwingelderveld. Voor een aantal bezoekers is het Nationaal Park nieuw terrein, anderen kennen het landschap al, omdat ze het gebied eerder hebben bezocht. De gasten beleven het gebied intenser wanneer informatie over het landschap wordt gegeven. Bovendien gaan ze bewuster om met de natuur en cultuurhistorische waarden van het gebied. Dit draagt weer bij aan een beter beheer en behoud van Nationaal Park Dwingelderveld.

Een belangrijke rol in de informatievoorziening is weggelegd voor de recreatieondernemer in en bij het Dwingelderveld. Daarom organiseerde het Nationaal Park een cursus Gastheerschap voor de ondernemers. Naast het certificaat ontving elk bedrijf het handboek Dwingelderveld en een geŽmailleerd schildje met het logo van het Dwingelderveld.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet