NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Natuurmonumenten voert campagne voor het klimaat

1 febr 2008

Natuurmonumenten voert vanaf 23 februari tot en met 1 maart actie voor het klimaat onder het motto “Maak je hart groen.” Centraal daarin staat het aanplanten van een groot klimaatbos. Dat gebeurt op een nu nog kaal stuk grond bij het Harderbos in Flevoland. De totale oppervlakte is 27 hectare en heeft de vorm van een hart. Particulieren en bedrijven worden in die week uitgenodigd om bomen te kopen en aan te planten. Het doel is om in een week tijd 60.000 bomen en 20.000 struiken te planten.

Symbool
Het creëren van extra bos met het oog op compensatie van broeikasgas maakt onderdeel uit van het Klimaatprogramma van Natuurmonumenten en is een levend symbool voor alle inspanningen die wij gezamenlijk willen leveren in strijd tegen klimaatverandering. Het is ook een aansprekend project, omdat het zelf kopen en planten van een boom een handeling is die mensen bewust maakt van de mogelijkheden om daadwerkelijk iets te doen tegen klimaatverandering.Verder maakt Natuurmonumenten zich hard voor het realiseren van klimaatbuffers om overtollig water op te vangen in natte perioden en door te investeren in robuuste verbindingszones, zodat dieren en planten makkelijker kunnen migreren nu het klimaat verandert. In de nabije toekomst kunnen bezoekers in het klimaatbos wandelen en genieten van de flora en fauna.

Valentijnsactie
Op donderdag 14 februari a.s. gaat het personeel van Natuurmonumenten de straat op om actie te voeren voor het klimaat. Onder het motto ‘Maak je hart groen’ bieden zij voorbijgangers de mogelijkheid een boom cadeau te geven aan hun Valentijn.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet