NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Minister Verburg geeft officiŽle aftrap Landschapsveiling

3 april 2008

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft woensdag 2 april de website www.landschapsveiling.nl geopend. Zij deed dit door online het eerste landschapselement te 'kopen'. Kenniscentrum Triple E presenteert deze website in samenwerking met Natuurmonumenten en alle deelnemende organisaties.

Deze website is een initiatief van Kenniscentrum Triple E en biedt het beheer en onderhoud van landschapselementen te koop aan. Voor kopers van lanschapselementen geldt dat zij niet letterlijk 'eigenaar' worden, maar participant. Met het geld wordt namelijk het landschap beheerd en beschermd. Op die manier wordt het landschap behouden. De bijdragen variŽren van vijftien euro voor een vierkante meter scheerheg in de Ooipolder tot duizenden euro's voor het herstel en meerjarig beheer van natuurgebieden.

"Een geweldig idee", noemde minister Verburg de website. "75 procent van de Nederlanders geeft om het landschap, maar slechts negentien procent doet er werkelijk wat mee. Deze site biedt een kans om ook de rest van de Nederlanders te verleiden. Een idee dat meerdere winnaars kent. Allereerst natuurlijk wint het landschap. Haar schoonheid wordt onderhouden, haar diversiteit wordt gekoesterd en haar kwaliteit zal ongetwijfeld zienderogen toenemen. En dat heeft weer een positief effect op ons. Op ons mensen. Dit idee heeft veel potentie en ik sta te popelen om mijn eigen boomgaard aan te schaffen!"

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet