NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Groen en de Stad lanceert site

17 april 2008

De ministers Verburg (LNV) en Vogelaar (WWI) gaven donderdag 17 april het startsein voor de website van het programma Groen en de Stad. De beide ministers deden dit tijdens een werkbezoek aan het Gagelpark in Utrecht.

De site groenendestad.nl is opgezet voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties die meer groene plekken willen en stimuleert de realisatie van stadsparken, speelweides, trapveldjes en natuurgebieden. Het moet een plek worden waar deze groepen kennis en ervaring uitwisselen.


Groen en de Stad is vooral een initiatief van LNV. VROM, WWI, steden, provincies en maatschappelijke partners leveren ook een bijdrage aan het programma. Het doel is dat deze verschillende instanties werk maken van groen in en om de stad. De website biedt hierbij ondersteuning.

Het kennisnetwerk Groen en de Stad heeft ook een boekje uitgegeven getiteld De Waarde van Groen, dat onder meer inspirerende voorbeeldprojecten uit heel Nederland bevat. Het boekje is gratis te bestellen via de website www.groenendestad.nl.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet