NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Staatssecretaris Huizinga wil dynamisch duinbeheer voor vogels

30 mei 2008

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft vanochtend in Scheveningen de kustvisie van Vogelbescherming Nederland ontvangen uit handen van directeur Fred Wouters. Dat gebeurde onder begeleiding van 60 kinderen verkleed als sterns.

Bij de aanbieding van de kustvisie gaf staatssecretaris Huizinga aan dat dynamisch duinbeheer in de toekomst ruimte moet scheppen voor vogels. Ook zei ze blij te zijn dat Vogelbescherming Nederland mee denkt over de toekomst van de Nederlandse kust. Huizinga pleitte voor verbreding van de kust door meer zand en meer ruimte voor strand en duinen. Daarbij zal ze ook rekening houden met de vogels.

De overhandiging van de visie werd begeleid door 60 kinderen verkleed als sterns. Om aandacht te vragen voor de situatie van de kust- en duinvogels hebben de kinderen op het strand van Scheveningen zandsculpturen van vogels gebouwd. Tegen de jeugd zei staatssecretaris Huizinga dat ze hoopt dat de kinderen in de toekomst de vogels niet alleen in het zand, maar ook in het echt blijven zien.

In de kustvisie pleit Vogelbescherming Nederland voor het aanbrengen van natuur- en recreatiezones, het herstellen van schelpdierbanken en herstel van kweldernatuur. Het ministerie start binnenkort met nieuwe werkzaamheden. Vogelbescherming wil dat die toekomstplannen voor de kust leiden tot meer ruimte en veiligheid voor mens Ún vogel.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet