NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Staatsbosbeheer presenteert mooiste cultuurhistorische parels in boek

17 juni

Vandaag heeft minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het eerste exemplaar van de Capitoolgids 'Parels van Staatsbosbeheer' in ontvangst genomen. In het boek staan 60 cultuurhistorische parels, verspreid over het hele land, uitgebreid beschreven.

In de boswachterij Hoog Buurlo heeft minister Verburg vandaag het eerste boek boordevol mooie landschappen in ontvangst genomen. Boswachterij Hoog Buurlo is een van de parels uit de Capitoolgids waar Staatsbosbeheer momenteel hard werkt aan landschapsherstel. Minister Verburg benadrukte het belang dat Nederlanders aan landschap hechten en de noodzaak om zorgvuldig om te gaan met iedere vierkante meter in ons dichtbevolkte land.

Capitoolgids
In de Capitoolgids worden de 60 mooiste cultuurhistorische parels van Staatsbosbeheer uitvoerig getoond en beschreven. Kastelen, forten, molens en eendenkooien zijn wel bij iedereen bekend. Maar wist u dat Staatsbosbeheer ook een 19e eeuwse spoorweg, een prehistorische vuursteenmijn en een stuk van de Atlantikwall in beheer heeft?

Verborgen verhalen
Veel mensen kennen de natuur- en cultuurhistorische achtergronden van gebieden en de daarop liggende gebouwen niet meer. En dat is jammer want in veel natuurgebieden ligt een boeiend verhaal verborgen. Al sinds de oertijd hebben mensen hun sporen achtergelaten in het landschap. Duizenden jaren van wonen, werken en begraven, van verdedigen en oorlogvoeren hebben Nederland gevormd tot wat het nu is. De Capitoolgids neemt de lezer mee voor een reis door de tijd en vertelt alles over de sporen van het verleden in het landschap. Uiteraard worden de bijzondere dieren en planten die er voorkomen niet vergeten. Handige toeristische informatie maakt de gids compleet.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet