NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Minister Verburg bezoekt naschoolse natuuractiviteiten

26 juni 2008

Met takken uit het park zelf een vlot bouwen, een toneelstuk over een mier die van de zon houdt en een vruchtenlolly maken uit het heksenkookboek. Het zijn voorbeelden van 'natuurworkshops' voor kinderen. Minister Gerda Verburg bezocht woensdagmiddag 25 juni in Amsterdam een naschoolse activiteiten die geheel in het teken stond van natuur en natuurbeleving door kinderen.

Minister Verburg: "Als je als kind veel buiten in de natuur bent, zul je er later ook beter voor zorgen. Dat vind ik belangrijk omdat je moet begrijpen wat je eet en waarom je respect moet hebben voor de natuur; zowel de schoonheid als de risico’s. En als je in één middag een theaterstuk maakt, is het optreden voor een minister en allemaal andere volwassenen best spannend; maar dat ging geweldig."

Proeftuin Amsterdam
Deze workshops zijn een voorproef van wat stadskinderen uit Zuideramstel volgend schooljaar kunnen proeven van en beleven in de natuur in het project 'Proeftuin Amsterdam'. Lekker buiten zijn; dat is het doel van de verschillende natuurcursussen voor kinderen uit alle groepen van de basisschool. Zo leren zij de natuur om zich heen beter kennen. Daarnaast kunnen zij met natuurlijke materialen veel leuke dingen doen en makenen gemaakt worden. Zoals mozaïek met materiaal uit het bos, toverzeep, spellen en nog veel meer.

Stadsdeel Zuideramstel heeft in juni 2007 de visie op de Brede School aangenomen. In het kader van de Brede School en Brede Talentontwikkeling, wil stadsdeel Zuideramstel dat basisschoolkinderen met Natuur en Techniek in aanraking komen. In het project Buitenkans worden meer naschoolse activiteiten ontwikkeld die kinderen met natuur in aanraking laat komen, tijdens alle seizoenen, vanuit diverse thematieken en invalshoeken. De Stichting Wijsneus en het bureau Zin & Zo organiseren de activiteiten.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet