NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Wethouder Bolsius maakt subsidieregeling groene daken bekend

17 juli 2008

Op 17 juli heeft wethouder Lucas Bolsius van Rotterdam (FinanciŽn, Sport en Buitenruimte) de subsidieregeling groene daken bekend gemaakt. Hij deed dit tijdens de opening van het groene dakterras op de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.

Met deze subsidieregeling wil de gemeente Rotterdam bedrijven en particulieren stimuleren tot het aanleggen van groene daken. Onder voorwaarden bedraagt de subsidie voor particulieren EUR 25,- per m2 gerealiseerd groen dak. Dit is ongeveer de helft van de extra kosten voor de aanleg van een eenvoudig groen dak. Voor sociale verhuurders en bedrijven bedraagt de subsidie 50% van de kosten tot een maximum van EUR 25,- per m2 gerealiseerd groen dak.

Het regent steeds vaker en harder. In een dichtbebouwde omgeving zijn groene daken een nieuwe mogelijkheid om die extra neerslag tijdelijk te bergen. Bovendien zorgen groene daken voor een vermindering van de CO2-uitstoot en verbetering van de luchtkwaliteit.

Eerder dit jaar kreeg het Gemeentearchief Rotterdam al een groen dak vanuit het programma Groene Daken. En inmiddels hebben de gemeentewerven IJsselmonde en Delfshaven ook een groen dak. Om een beeld te krijgen hoe een groen dak eruit ziet, is een bezoek aan het dakterras van de Bibliotheek de moeite waard.

Groene Daken maken deel uit van een uitvoeringsprogramma van het Waterplan II. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Rotterdam Climate Initiative, Rotterdam Climate Proof en het Groenjaar 2008.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet