NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Ruim 5 miljoen euro voor recreatie in Noord-Holland

13 februari 2006

De provincie Noord-Holland verstrekt 5.246.322,- subsidie aan recreatieprojecten. Doel van deze subsidie is de kwalitatieve verbetering van natuur- en recreatiegebieden en recreatieve verbindingen. 28 Recreatieve projecten, verspreid over de gehele provincie, ontvangen een bijdrage op grond van de subsidie 'Vernieuwingsimpuls Openluchtrecreatie'.

Veel subsidiegeld gaat naar de realisatie of verbetering van wandel- en fietspaden, skeelerroutes, zit- en picknickplaatsen, speelvoorzieningen, het verbeteren van de waterkwaliteit, de renovatie van bruggen en steigers en onderhoud van toiletten. De subsidies zijn verleend aan N.V. PWN, de Noord-Hollandse recreatieschappen, het Amsterdamse Bos, vijf gemeenten/stadsdelen, Goois Natuurreservaat, Staatsbosbeheer, de Dienst Landelijk Gebied en de Dienst Waterbeheer en Riolering. Hans Schipper, verantwoordelijk gedeputeerde, is verheugd dat er zoveel mooie projecten zijn ingediend. 'Met deze nieuwe projecten hebben we de recreant in Noord-Holland weer veel mooie en nieuwe recreatiemogelijkheden te bieden.'

Voor in totaal 43 projecten werd voor een bedrag van 8.559.610,- aan subsidie aangevraagd. Deze subsidieregeling heeft echter een maximum van 5.246.322,-. De provincie heeft dan ook een aantal indieners moeten teleurstellen doordat het subsidieplafond al was bereikt of de aanvraag niet aan de voorwaarden voldeed.

In het noordelijk deel van de provincie is onder andere subsidie verleend aan het Nationaal Park Duinen van Texel (speelweides, wandel- en ruiterpaden), het Streekbos in West-Friesland en het Boskerpark en de Stelling Den Helder (fiets- en wandelpaden, vaarroute).

Rondom Amsterdam verleent de provincie onder andere subsidie aan diverse projecten in het Amsterdamse Bos (fietspaden, parkeerplaats, toiletten), de Brettenzone (waterberging, natuur), Het Twiske (skeelerroutes, toiletten) en het Groengebied Amstelland (bruggen, vlonders).

In de gemeente Haarlemmermeer komen rondom de recreatieplas Toolenburg onder andere wandel- en fietspaden, sport- en speelvoorzieningen en in het Haarlemmermeerse Bos wordt onder andere het strand, een loopbrug en speeltoestellen opgeknapt.

In Spaarnwoude worden bruggen en steigers gerenoveerd, een skeelerparcours ingericht en ruiterpaden opgeknapt met de provinciale subsidie. De provincie verleent ook subsidie voor de aanleg van een tunnel en een recreatiepad. Het pad loopt van Heemstede Zuid naar Heemstede Noord en gaat door middel van een tunnel onder de N201 door.

In het Goois Natuurreservaat verleent de provincie subsidie voor de renovatie van fietspaden.  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet