NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

'Vroege Vogels' tegen A6-A9

19 juni 2006

Op zondag 25 juni is het VARA -Radio 1-programma 'Vroege Vogels' twee uur (van 8.05 tot 10.00 uur) lang te horen vanaf het Naardermeer. De hele uitzending staat dan in het teken van de mogelijke aanleg van de autoweg die de A6 en de A9 moet verbinden. In de week van 26 juni wordt door het kabinet de knoop doorgehakt met betrekking tot de fel bekritiseerde 'tunnel langs het Naardermeer'.

In de politiek ligt het onderwerp 'A6-A9'gevoelig. De meeste partijen hebben zich nog niet uitgesproken en binnen de VVD, het CDA en de LPF wordt nog ernstig getwijfeld. Lokaal en provinciaal zijn vrijwel alle politici tegen de aanleg van de weg, maar in politiek Den Haag neigen velen naar een keuze vr de auto en de tunnel.

Joost Huijsing ('Vroege Vogels'): 'In de regio is de A6-A9 een belangrijk onderwerp, maar landelijk lijken veel mensen zich nog niet te realiseren dat er een cruciaal moment aankomt. Als wordt toegestaan dat het oudste natuurmonument van ons land wordt bedreigd en dat een oerhollands landschap van het Gein wordt aangetast, dan is het eind zoek. De keus vr of tegen de A6-A9 zal bepalend zijn voor de toekomst van de leefbaarheid van Nederland. Daarom vindt de redactie van 'Vroege Vogels' dat het onderwerp twee uur lang belicht moet worden. En in de maanden tot de behandeling in de Tweede Kamer zullen we de acties rond het Naardermeer uiteraard continu blijven volgen.'

Toen het onderwerp ruim een jaar geleden begon te leven, heeft 'Vroege Vogels' er drie maanden lang wekelijks aandacht aan besteed. Dat gebeurde op initiatief van columnist/bioloog Midas Dekkers die verbaal de strijd aanbond met, wat hij noemde, 'het betonspook uit Almere, Annemarie Jorritsma'. De uitzending op 25 juni vindt plaats vanaf de actieboot de Flark die midden op het Naardermeer ligt en zal worden gepresenteerd door Frank van Pamelen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet