NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Kinderen over wonen in Flevoland

30 juni 2006

Aan wie kon de provincie beter vragen dan aan de toekomstige bewoners van Flevoland hoe ze in de toekomst willen wonen? Twintig Flevolandse scholen namen enthousiast deel aan een uniek project over wonen in de toekomst. Uitkomst: Kinderen willen een attractieve woonomgeving met voldoende ruimte voor spel, groen en water.

John Bos, gedeputeerde van de provincie Flevoland, bezocht met zichtbaar plezier een aantal presentaties: 'Het was aanstekelijk om te zien hoe de kinderen betrokken waren bij hun woonomgeving. Jongeren vinden het heel belangrijk dat er in hun omgeving wat te doen valt, waarbij me opviel dat leefplezier en veiligheid bij hen voorop staat.'

Zo was er een boeiende discussie tussen kinderen die graag flats wilden en kinderen die enkel laagbouw wilden bouwen. Laagbouw betekende in het spel dat er geen geld meer beschikbaar was voor voorzieningen als een sporthal of moskee. De kerk en de moskee werden prompt doormidden geknipt en als n gecombineerd gebouw neergezet.

Het wooninitiatief bestond uit diverse activiteiten: Een wijkinrichtingsspel, de workshop 'Zo wil ik wonen', een bezoek aan een zorginstelling, een jeugdinternaat en excursies naar spraakmakende architectuur. Leerlingen van het voortgezet onderwijs maakten een weblog over wonen. Anderen tekenden hun droomhuizen of ontwierpen een Bouwexpo over duurzaam wonen. Verschillende stedebouwkundigen, specialisten en architecten werkten mee aan het programma en beloofden rekening te houden met de wensen van de scholieren.

De ideen van de kinderen worden 29 september gepresenteerd op een woonsymposium. Op deze dag brengen de leerlingen van het Echnaton uit Almere op een creatieve wijze hun woonwebsite onder de aandacht en zullen bestuurders uit Flevoland het wijkinrichtingsspel met scholieren spelen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet