Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
       


Wereldwijde aandacht voor Nederlandse ecoducten

16 mei 2017

Verschillende diersoorten, regio's en infrastructuur vragen om verschillende faunavoorzieningen. Dit geldt voor Nederland, maar uiteraard ook voor de rest van de wereld. Diverse online nieuwsmedia deelden in de afgelopen weken een artikel over inspirerende faunavoorzieningen wereldwijd. Acht daarvan bevinden zich in Nederland.

Krabbentrap en olifantentunnel
Het oorspronkelijke artikel werd opgesteld door het wereldwijd bekende platform BoredPanda.com. De redacteuren verzamelden foto’s van vijftig zeer diverse faunavoorzieningen van over de hele wereld. Opvallende voorbeelden zijn een krabbenbrug in Australië, een schildpaddentunnel in Japan, een pinguïntunnel in Nieuw-Zeeland, een olifantentunnel in Kenia en een apenbrug in Brazilië. Het bericht is veel gedeeld op social media en diverse andere platforms – zoals het Nederlandse froot.nl – namen het over. In totaal lazen meer dan 300.000 mensen het oorspronkelijke bericht.

Acht van de vijftig Nederlands
Naast de exotische voorbeelden bevinden maar liefst acht projecten in de top-vijftig van Bored Panda zich in Nederland. Op nummer 15 staat bijvoorbeeld het in aanbouw zijnde MJPO-ecoduct Duinpoort (tussen Zandvoort en Haarlem). Deze wereldwijde aandacht bevestigt maar weer eens dat ook onze eigen faunavoorzieningen nog steeds tot de verbeelding spreken en op sympathie kunnen rekenen. Een gegeven om trots op te zijn!