Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
       


Webcams Beleef de Lente gaan 7 maart weer aan!

21 feb 2017

Het 11e seizoen van www.beleefdelente.nl staat voor de deur. Noteer in de agenda: dinsdag 7 maart gaan de vogelwebcams aan! Aan het einde van special die Vroege Vogels op NPO2 uitzendt over Beleef de Lente gaan de camera’s open. Dat zal rond 20.00 uur zijn. Vanaf dat moment kan iedereen weer live meegenieten met het liefdesleven van de vogels. Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt al jaren een miljoen trouwe kijkers.

Dit jaar volgt www.beleefdelente.nl weer een aantal toppers van vorig jaar. Naast de bosuil zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil en ooievaar. Daarnaast zijn er nieuwe vogelsoorten te bewonderen. Welke dat zijn, houden we nog even geheim.

Behalve de live-beelden zijn op www.beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is al jaren een groot succes. Jaarlijks volgen rond de 1 miljoen mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan zelfs dagelijks.