Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
       


Handreiking omgevingsverordening 1.0 ondersteunt provincies

3 april 2017

Op 29 maart is de handreiking Omgevingsverordening 1.0 tijdens de themabijeenkomst Omgevingsverordening overhandigd aan Tjeerd van der Wal, gedelegeerd opdrachtgever Kring van provinciesecretarissen. Deze handreiking omgevingsverordening 1.0 ondersteunt provincies bij het opstellen van de Omgevingsverordening

Met de invoering van de omgevingswet komt er een einde aan de veelheid van provinciale verordeningen voor de fysieke leefomgeving. Alle verordeningen worden vervangen door een verordening; de omgevingsverordening. Ook komt er een eind aan papieren verordeningen. De omgevingswet is een digitaal objectgericht omgevingsdocument. Een handreiking

In de omgevingsverordening worden alle regels opgenomen die de provincie moet, of wil stellen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Dat betekent dat de provincies de komende tijd voor behoorlijk wat keuzes komen te staan. Hierbij moeten zij rekening houden met de mogelijkheden en onmogelijkheden die de omgevingswet met zich meebrengt. Om hierin structuur aan te brengen heeft het IPO Programmateam Implementatie Omgevingswet, samen met de provincies een handreiking opgesteld.

Gedurende dit proces zijn VNG, UvW, Eenvoudig Beter en het Programma Aan de slag met de Omgevingswet in de gelegenheid gesteld een bijdrage te leveren aan de handreiking door middel van een consultatiereactie te geven. De handreiking Omgevingsverordening is op 29 maart jl. tijdens de themabijeenkomst Omgevingsverordening overhandigd aan Tjeerd van der Wal, gedelegeerd opdrachtgever Kring van provinciesecretarissen. Tijdens deze studiemiddag zijn collega’s uit provincies, waterschappen, gemeenten en het rijk door externe deskundigen bijgepraat over verschillende aspecten van de Omgevingsverordening.

Diverse sprekers gingen deze middag in op zowel juridische als digitale thema’s die verband houden met de Omgevingsverordening.