Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
       


Feestelijke opening Natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal

15 sept 2017

De natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg in Bloemendaal is klaar. Dat viert de provincie met alle betrokkenen én natuurliefhebbers. Vrijdag 15 september is de natuurbrug officieel geopend. Op zaterdag 16 september is er een publieksdag met allerlei gratis activiteiten voor jong en oud.

De provincie is in augustus 2016 gestart met de bouw van de natuurbrug om de versnippering van de natuur in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland te herstellen. Gedeputeerde Adnan Tekin: "Ik ben er heel trots op dat de natuurbrug klaar is. De natuur kan de brug nu in gebruik nemen. Daarmee krijgen dieren en planten in dit gebied betere overlevingskansen. En de brug zelf mag er zijn. We wilden Zeepoort zo goed mogelijk in dit bijzondere stukje landschap laten passen, en daar zijn we in geslaagd. Ook de bijnaam die de brug inmiddels heeft gekregen, ´De meeuw´, past daar mooi bij".

Publieksdag
Op 16 september is er van alles te doen bij het bezoekerscentrum De Kennemerduinen (Zeeweg 12 in Overveen). Experts delen hun kennis over de achtergrond, de bouw en de natuur. Binnen draait de hele dag een film over de bouw en kinderen kunnen onder meer zelf bruggen bouwen.

Niet toegankelijk
De natuurbrug is alleen bedoeld voor dieren en planten. Om te zorgen dat zij hier ongestoord kunnen zijn, is de brug niet toegankelijk voor de mens. Toch zijn er een paar honderd gelukkigen die dit weekend een kijkje op de brug mogen nemen. Zij hebben snel gereageerd op de uitnodiging om samen met een boswachter een unieke wandeling over de natuurbrug te maken. Hierna heeft de natuur vrij spel.

Over Zeepoort
De natuurbrug Zeepoort is 1 van de 3 bruggen die de natuur van de waterleidingduinen weer met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland verbindt. Met de natuurbruggen Zandpoort, Duinpoort en Zeepoort ontstaat een aaneengesloten natuurgebied van meer dan 7000 hectare. Natuurbrug Zeepoort komt over de Zeeweg in Bloemendaal. Met de natuurbruggen herstellen we de versnippering van de natuur die wij als mensen hebben veroorzaakt door de aanleg van wegen en spoorlijn.

Meer informatie over de publieksdag en Zeepoort staat op www.noord-holland.nl/natuurbrugzeepoort . Of bekijk de aflevering over de natuurbrug Zeepoort van het tv-programma OnsNoordHolland bij YouTube.