Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
       


De grootste vrijwilligersgroep van de Wadden bestaat 40 jaar

28 sept 2018

De WEX (Werkgroep Excursies van de Waddenvereniging) bestaat 40 jaar. Dat vieren zij in het weekend van 29 en 30 september met een reünie op Terschelling. De WEX heeft zo’n 80 actieve jonge, vaak nog studerende, gidsen die iedere zomer klaar staan om het mooie wad van Texel en Terschelling aan toeristen te laten zien.

Unieke vrijwilligersgroep
In tegenstelling tot andere natuurbeschermingsgroepen bestaat de WEX uit jonge leden die zich vrijwillig inzetten voor de natuur van het wad. Variërend van studenten Biologie en Kust- en Zeemanagement tot Rechtenstudenten. Ze komen uit het hele land en zijn erg betrokken.

Lutz Jacobi (directeur Waddenvereniging):
“De Waddenvereniging is ontstaan en groot geworden door inzet van vrijwilligers. Anno 2018 is de Waddenvereniging ontzettend blij met zo’n actieve leuke jonge vrijwilligersclub als de WEX. Vrijwilligers zijn het grootste kapitaal van de Waddenvereniging. Liefde en verwondering voor het wad begint, naast het ervaren van de duisternis en de weidsheid van het gebied, gewoon met je poten in het slik.”

WEX
In juli en augustus geeft de WEX bijna dagelijks wadden excursies op het wad en strand van Texel en Terschelling. Naast wad- en sleepnetexcursies zijn er de afgelopen jaren nieuwe excursies bedacht, zoals een dauwexcursie, een avondexcursie en een wad proeverij. Meer info: www.wexcursies.nl