Natuurnet uw kennismakelaar 

 

5 locaties voor wildopvang krijgen coronasteun van provincie Noord-Holland

25 oktober 2021

5 wildopvangcentra die financiële schade hebben door corona krijgen een subsidie van de provincie Noord-Holland. Stichting Vogelrampenfonds (Haarlem), stichting Vogelopvangcentrum Midden Nederland (Naarden), Ecomare (Texel), stichting De Toevlucht (Amsterdam), stichting Wings of Change (Andijk) krijgen eenmalig financiële steun. In totaal verleent de provincie ruim 41.000 euro subsidie.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “De subsidie komt goed terecht bij de opvanglocaties die jaarlijks duizenden dieren opvangen en verzorgen. Met het bedrag kunnen zij een deel van de schade compenseren die is veroorzaakt door Covid-19. De centra zagen de kosten de afgelopen periode flink toenemen. Dat kwam bijvoorbeeld doordat de prijzen van naalden en handschoenen omhoog gingen. Ook was er een tekort aan vrijwilligers waardoor het soms nodig was om personeel in te huren.”

5 locaties voor wildopvang krijgen coronasteun van de provincie

Gedeputeerde Ilse Zaal en Statenlid Ines Kostić (PvdD) brachten op 4 oktober 2021 een bezoek aan wildopvang De Toevlucht. Daar overhandigden zij de subsidie aan Gerrit Zant, de oprichter van de vogel- en zoogdierenopvang.

In Noord-Holland zijn 14 centra die wild opvangen. Het gaat dan om bijvoorbeeld vogels, egels, wilde konijnen, eekhoorns en vossen. De centra verlenen spoedeisende hulp, vangen dieren op en dragen bij aan de revalidatie van het dier. Als de dieren weer gezond en aangesterkt zijn worden ze weer in de natuur uitgezet. In 2020 heeft de provincie besloten dat deze wildopvangcentra financiële steun verdienen ten tijde van Covid-19.