Natuurnet uw kennismakelaar 

 

Jane Goodal in Nederland: 'Inspiring Hope Through Action'

13 maart 2023

Dr. Jane Goodall, ’s Werelds beroemdste primatoloog, komt naar Nederland. De 88 jarige wereldberoemde Britse primatoloog en natuuractiviste Jane Goodall zal op zaterdag 29 april een lezing geven in het World Forum in Den Haag. Een dag eerder zal zij een besloten bijeenkomst bijwonen waarin kinderen verschillende Roots & Shoots projecten zullen presenteren. Het Roots & Shoots programma is initiatief van Jane waarbij jongeren gestimuleerd worden om op verschillende manieren een bijdrage te leveren aan het leven van mens, dier en natuur. Het Roots & Shoots programma heeft inmiddels wereldwijd afdelingen.

Jane Goodall wordt geroemd vanwege haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees en vanwege haar tomeloze inzet als activiste voor de duurzame bescherming van chimpansees, hun leefgebieden en onze planeet. Het Jane Goodall Instituut Nederland ondersteunt het werk van Goodall en draagt haar visie uit; door mensen te inspireren onze natuur te beschermen, verbeteren we de levens van mens, dier en milieu. Uitgangspunt is het idee dat iedereen een verschil kan maken.

Tijdens de lezing in Den Haag zal Goodall haar levensverhaal delen, het belang van natuurbescherming onderstrepen en aandacht genereren voor het Roots & Shoots programma. Het verhaal van Jane is niet nieuw, maar actueler dan ooit. Haar presentaties trekken wereldwijd volle zalen. Met een combinatie van humor, scherpe inzichten en oprechte emotie weet ze haar publiek te inspireren en te motiveren.

Het Jane Goodall Instituut Nederland
Al ruim 60 jaar strijdt Jane Goodall voor ‘haar’ chimpansees en inspireert ze miljoenen mensen wereldwijd om in actie te komen voor mens, dier en milieu. Jane houdt hoop en gelooft dat het tij kan worden gekeerd. Van jongs af aan droomde Jane Goodall van een leven in de natuur tussen de dieren in Afrika. Op haar 26ste deed zij in Tanzania baanbrekend onderzoek naar chimpansees en sindsdien heeft zij haar leven gewijd aan de bescherming van chimpansees, hun leefgebieden en onze planeet. Met hulp van de lokale bevolking in Afrika vangt het Jane Goodall Instituut Nederland chimpansees-in-nood op, pakken we stroperij aan en planten we miljoenen bomen.