Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


DLG van start als agentschap

12 januari 2004- De Dienst Landelijk Gebied (DLG) is per 1 januari 2004een agentschap van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit geworden. De agentschapstatus geeft DLG de mogelijkheid haar taken de komende jaren nog transparanter enefficiënter uit te voeren. Deze omvorming past daarom uitstekend in het kabinetsbeleid.

Consequenties
De agentschapstatus zorgt ervoor dat DLG nog klantgerichter en actiever zal opereren naar opdrachtgevers en afnemers. Dit gebeurtonder andere door het hanteren van heldere, kostendekkende tarieven. Provincies, ministeries, waterschappen en gemeenten zullen daarom profiteren van deze omvorming.
Tegelijk met deze agentschapstatus is de DLG-Raad ingesteld. Deze Raadadviseert de Minister van LNV vanuit het belang van opdrachtgevers en afnemers over het reilen en zeilen van DLG.

Taken DLG
Dienst Landelijk Gebied realiseert groene plannen voor 16 miljoen Nederlanders.

De DienstLandelijk Gebied zoekt altijd naar samenwerking en oplossingen die passen bij de (bestuurlijke) wensen en de eigenschappen van het gebied. Bij het inrichten van groene gebieden voor recreatie, natuur, water of landbouw, vertalen we abstract beleid naaruitvoering in concrete projecten. Hiervoor verwerven we gronden, richten die grond opnieuw in en dragen het gebied vervolgens over aan gebiedsbeherende instanties en individuele agrariërs. Ook brengen we geldstromen bij elkaar en hebben we inzichtin subsidiemogelijkheden. DLG werkt binnen één opdrachtvoor meerdere overheden. Ons uitgebreide netwerk van overheden en organisaties helpt de projecten te realiseren.

DLG-Raad
Tegelijk met de instelling van hetagentschap is de DLG-Raadingesteld. Deze Raad zal de Minister van LNV vanuit het belang van opdrachtgevers en afnemers adviseren over het reilen en zeilen van DLG.
In deze Raad:

  • Dhr. Dr. J.J. van Duijn (chief strategist bijRobeco)
  • Dhr. Ir. J.C. Boxem (ex-gedeputeerde provincie Gelderland)
  • Dhr. Drs. J.H.J. Verburg (ex-gedeputeerde provincie Noord-Holland)
  • Mw. G. Prins (directeur communicatie bij UWV)
  • Dhr. Mr. M. Brabers (Directeur-Generaal bij hetministerie van Financiën)
Kijk ook op: www.dienstlandelijkgebied.nl