Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Doorbraak impasse Anna’s Hoeve Hilversum bereikt

20 januari 2004

Provinciale Staten Noord-Holland accoord met 18,9 miljoen euro voor sanering en herinrichting


Provinciale Staten van Noord-Holland zijn 19 januari unaniem accoord gegaan met een voorstel van Gedeputeerde Staten (GS) 18,9 miljoen euro te reserveren voor de sanering en herinrichting van Anna’s Hoeve te Hilversum. De totale kosten bedragen naar schatting ruim 28 miljoen euro, op te brengen door de gemeente Hilversum, het hoogheemraadschap AGV, het rijk en de provincie Noord-Holland.

Dankzij de financiële bijdrage en garantstelling van de provincie Noord-Holland is nu een doorbraak bereikt in een ruim 20 jaar durende impasse rond Anna’s Hoeve. Lange tijd bestond onzekerheid over de benodigde financiering. De (water)bodems kunnen nu eindelijk worden gesaneerd voor herstel van natuurwaarden en voor Hilversum broodnodige woningbouw. Het project Anna’s Hoeve wordt qua complexiteit, omvang en kosten een van de grootste saneringsprojecten in Nederland.

Omdat het om veel (provinciaal) geld gaat, heeft namens GS gedeputeerde Albert Moens (o.a. milieu, volkshuisvesting en natuur) op verzoek van Provinciale Staten toegezegd de voortgang van het proces te bewaken