Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


BosBus rijdt vanaf 21 mei in Zuidwest Drenthe

17 mei 2004

Vanaf vrijdag 21 mei 2004 rijdt de BosBus gedurende de zomermaanden langs de attracties in en rond de nationale parken Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. In klassieke, voormalig Zwitserse postbussen worden Dwingeloo, Boyl, Lhee, Wittelte, Ansen, Ruinen, Diever, Wapse, Vledder, Frederiksoord, Doldersum, Zorgvlied, Wateren en Appelscha aangedaan. De drie bussen doen ook uiteenlopende accommodaties in het gebied aan. De nieuwe verbindingen, lijn 804 en 805, ontsluiten daarmee de belangrijkste plaatsen in en rond de nationale parken in Zuidwest Drenthe en zijn een welkome aanvulling op het bestaande netwerk. Medio juni zal het officiële startschot voor de BosBus worden gegeven. Vanwege de verwachte drukte in het weekend van Hemelvaart is besloten dat al vanaf 21 mei diensten worden gereden.

De bussen rijden vanaf 21 mei tot en met 25 augustus. Voorlopig wordt gereden met drie bussen. Informatie over de buslijn, zoals de route en het dienstrooster, is te vinden op de websites van de provincie Drenthe (www.drenthe.nl en www.drenthe.info) en binnenkort op die van Arriva, het VCC en de websites van de nationale parken. Recreatieondernemers langs de route beschikken eveneens over de informatie. Hier kunnen ook dagkaarten in de voorverkoop worden aangeschaft. In de bus ligt de prijs van een dagkaart hoger.

De BosBus is een gezamenlijk initiatief van de provincie Drenthe, de beide Nationale Parken, het vervoersbedrijf Arriva, Vervoerscoördinatiecentrum Noord-Nederland, Recreatieschap Drenthe en stichting Ontwikkeling Drents Friese Grensstreek. Een belangrijke financiële bijdrage wordt geleverd door de recreatieondernemers en de plaatselijke handelsverenigingen, die ook nauw bij de voorbereidingen betrokken waren.

De provincie streeft ernaar met het openbaar vervoer nadrukkelijk in te spelen op de wensen en behoeften van de reiziger en de recreatieondernemers. In de nabijheid van de parken liggen een groot aantal toeristische attracties, zoals de bezoekerscentra voor de nationale parken, Pretpark Duinen Zathe, Miniatuurpark Appelscha, Planetron in Dwingeloo en een aantal musea. In de komende maanden zal worden gekeken hoe het openbaar vervoerproduct zich ontwikkelt. Afgesproken is dat de bus als experiment voorlopig drie jaren rijdt.