Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


GS Noord-Holland stelt 632.000 beschikbaar voor Diemerbos

7 juli 2004

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben vandaag besloten om een bedrag van 632.000,- te besteden aan de uitbreiding van het Diemerbos met 40 hectaren. Dit is het resultaat van eerdere afspraken hierover tussen gedeputeerde Schipper en wethouder Maij van Amsterdam.

Volgens plan gaat de uitvoering in de tweede helft van volgend jaar van start. Naast de uitbreiding wordt het bestaande Diemerbos ook opgeknapt en krijgt het een betere aansluiting met de aangrenzende woon- en werkgebieden. Amsterdam zet zelf een bedrag van ten minste 500.000 in. Eerder dit jaar heeft de provincie ook al een bedrag van 579.000 voor het Amsterdamse Bos beschikbaar gesteld.

Deze financiële steun past in het beleid van de provincie om in de directe omgeving van Amsterdam (in de zogeheten 'groene scheggen') meer recreatiemogelijkheden voor de stedelingen te regelen. Dat kan door aantrekkelijke verbindingen te maken tussen de stad en het buitengebied. Ook het rijk steunt dit beleid. De bijdrage van de provincie voor het Diemerbos is feitelijk rijksgeld waaraan de provincie een bestemming mag geven. Wel stellen Gedeputeerde Staten, in hun besluit van vandaag, heel nadrukkelijk dat er geen schop de grond ingaat als het beheer van het gebied niet is geregeld. Staatsbosbeheer en Groengebied Amstelland, beide actief in dit gebied, zullen in het najaar een voorstel over dat toekomstig beheer, aan G.S. voorleggen.

Het Diemerbos nu al van groot belang als recreatiegebied voor bewoners van Amsterdam. Met de voltooiing van IJburg en de toename van het aantal bewoners van Zuidoost zal er nog meer gebruik worden gemaakt van het 'grote, Diemerbos.