Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Alle feiten en cijfers over het milieu in Milieucompendium

9 juli 2004

Hoe heeft de veestapel zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Hoe gaat het metde kwaliteit van bodem- en water? Zijn er aanwijzingen voorklimaatverandering in Nederland? Wat is de invloed van luchtverontreinigingop vroegtijdige sterfte? Hoeveel geld geeft het Rijk uit aan het milieu? Deantwoorden op deze en vele andere vragen op het gebied van milieu vindt u inhet Milieucompendium 2004.

Gegevens voor een verantwoorde keuze
Feiten en cijfers vormen de basis voor verantwoorde keuzes op alleterreinen. Beslissingen waarbij milieu een onderdeel van de afweging vormt,zijn daarop geen uitzondering. In het Milieucompendium vindt u debelangrijkste gegevens over het milieu in Nederland bij elkaar. Dezegegevens zijn onmisbaar voor beleidsmakers, maatschappelijke organisaties,journalisten en wetenschappers die geïnteresseerd zijn in de toestand en deontwikkeling van het milieu in Nederland.

Relatie met de Website Milieucompendium
De gegevens in dit boek vormen slechts een selectie van de gegevens op dewebsite van het Milieu- en Natuurcompendium. Van de 450 milieu-indicatorenop de website zijn er ruim 90 in dit boek opgenomen. Daarnaast staan op dewebsite nog zo'n 300 indicatoren over natuur en landschap.

Het Milieucompendium is een co-productie van het Milieu- en Natuurplanbureau(MNP) van het RIVM en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bestelinformatie
U kunt het boek Milieucompendium 2004 bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het boekkost EUR25 plus verzendkosten. Het boek is ook verkrijgbaar via de boekhandel. ISBN nr. 90 3572 4992.