Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Ambition voor kikkers, padden en salamanders

21 september 2004

De komende vier jaar gaan overheden en natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, zich inzetten voor de kamsalamander, de geelbuikvuurpad, de boomkikker, de vroedmeesterpad en de knoflookpad.

Verbetering en herstel leefgebieden
In Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg wordt gewerkt aan verbetering en herstel van bestaande en de ontwikkeling van nieuwe leefgebieden. Hopelijk heeft het project uitstraling naar Duitsland en België, zodat de leefgebieden van de amfibieën in een Europees verband kunnen worden verbeterd en uitgebreid.

Financiering
Dankzij de financiering vanuit het Europese Life-natuurfonds, kan worden gestart met het project Ambition. Ambition staat voor Amphibian Biotope Improvement in the Netherlands, ofwel het verbeteren van de leefgebieden van amfibieën.

De volgende organisaties dragen bij aan het project: Natuurmonumenten, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, De betrokken provincies, Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer, Gelders Landschapsbeheer, Instandhouding Kleine landschapselementen Limburg (IKL) en RAVON (Reptielen, Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland).