Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Subsidie voor projecten openluchtrecreatie

1 oktober 2004

Projecten die in 2004 nog in aanmerking willen komen voor subsidie vanuit de Deelverordening vernieuwingsimpuls Noord-Holland 2004, kunnen hun projecten tot uiterlijk 1 november aanstaande indienen bij de provincie.

De provincie wil het achterstallig onderhoud in de recreatiegebieden in Noord-Holland drastisch aanpakken. De opknapbeurt past in de door GS vastgestelde Agenda Recreatie & Toerisme 2004 - 2007. Deze agenda geeft aan wat de provincie de komende vier jaar concreet wil bereiken op het gebied van recreatie en toerisme. Het doel is te zorgen voor voldoende recreatiemogelijkheden voor de Noord-Hollandse burgers, het vergroten van de werkgelegenheid in het toerisme en het meer 'toegankelijk' maken van cultuurhistorische locaties. Om dit te bereiken pakt de provincie samen met partners verschillende projecten op dit gebied aan.

Het budget dat hierbij hoort bedraagt 4 jaar lang jaarlijks 5 miljoen. De eerste inschrijving van januari 2004 is inmiddels achter de rug. Er zijn 24 projecten uit de eerste inschrijving gehonoreerd. De tweede inschrijving is op 1 oktober jongstleden geopend en sluit op 1 november aanstaande.

In 2005 en 2006 is er weer een gelegenheid om subsidieaanvragen in te dienen. In 2006 moet de besteding van het budget volledig zijn gepland. De besteding kan doorlopen uiterlijk tot en met 2008.

Het budget wordt besteed aan projecten die zijn gericht op verwezenlijking van de volgende vier doelen:

  • vervanging en vernieuwing van bestaande openluchtrecreatie-voorzieningen;
  • realiseren van recreatieverbindingen van stedelijke gebieden met gebieden die voor recreatie belangrijk zijn;
  • realiseren van extra kwaliteit van openluchtrecreatievoorzieningen;
  • realiseren van integrale projecten, bijvoorbeeld recreatie in combinatie met toerisme, natuur en water.
Meer informatie over de deelverordening, de voorwaarden waaraan een ingediend project moet voldoen en het aanvraagformulier zijn te vinden op de provinciale website www.noord-holland.nl onder digitaal loket subsidies.

Het Nationaal Groenfonds
Het is aan te raden om bij integrale projecten waarbij natuuruitbreiding wordt gerealiseerd, het Nationaal Groenfonds in te schakelen. Dit fonds kan helpen met het vinden van de juiste financieringsbronnen voor deze projecten. Meer informatie: www.groenfonds.nl.

De Deelverordening recreatie en toerisme
Per 1 januari 2005 wordt subsidie gegeven voor projecten op het gebied van recreatie en toerisme. Ook over deze subsidieregeling is informatie te vinden op www.noord-holland.nl.