Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Beleef natuur, beleef Brabant!

4 november 2004

U kunt mooie prijzen winnen door mee te doen aan de kunstwedstrijd Beleef natuur, beleef Brabant. Met deze wedstrijd wil de Provincie een subsidieregeling aan de man brengen.

De Provincie heeft een subsidieregeling vastgesteld om projecten te kunnen financieren die gaan over voorlichting en educatie over natuur en landschap. Om aan deze nieuwe regeling bekendheid te geven, organiseert de Provincie een kunstwedstrijd over het thema natuur en landschap. De 12 winnende kunstwerken worden afgedrukt in een verjaardagskalender.

Natuur
De Provincie vindt voorlichting en educatie over natuur en landschap van groot belang. Het brengt natuur en landschap dichter bij de samenleving en vergroot het draagvlak en de zorg voor de omgeving. 'Meer natuur voor mensen en meer mensen voor natuur!' is het adagium. Daarom worden activiteiten op het gebied van voorlichting en educatie gesubsidieerd. Dit kunnen projecten zijn die de relatie van natuur en water in beeld brengen. Of projecten die laten zien hoe landschap, cultuur en grondgebruik (economie) samenhangen. Ook het effect van natuur en landschap op gezondheid en welzijn zou een onderwerp kunnen zijn. Zolang natuur en landschap maar centraal staan.

Folder
In de folder 'Beleef Natuur, Beleef Brabant' worden de subsidiemogelijkheden en de spelregels over de kunstwedstrijd 'Ik voel me Goed!' uiteengezet. Er worden 24 prijzen uitgereikt, waaronder 6 weekenden of midweken in een huisje in de Brabantse natuur. Bovendien worden alle winnende kunstwerken vereeuwigd in de verjaardagskalender. De sluitingsdatum voor de inzendingen is 10 december 2004. Op deze website (www.brabant.nl) onder het thema leren is meer informatie te vinden.