Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Eerste brakwaterplaat voor Theo Thijssenschool in Zierikzee

24 november 2004

Op 25 november om 9.30 uur reikt de heer M. Kramer, lid Gedeputeerde Staten het eerste exemplaar van een brakwaterplaat uit in het Scoutinggebouw Zierikzee. Ontvanger van de eerste brakwaterplaat is de heer Niels Leenheer, leerkracht van groep 5 en 6 van de Theo Thijssenschool in Zierikzee.

Het Regioteam Zuiver Zeeuws Water wil dat kinderen zich bewust worden van de bijzondere kwaliteiten van de brakwatergebieden in Zeeland. Daarom heeft het Regioteam Zuiver Zeeuws Water in samenwerking met het IVN opdracht gegeven aan Erik van Ommen een tekening te maken van een brakwaternatuurgebied en de bewoners hiervan. Met behulp van de brakwaterplaat kunnen basisschoolkinderen na een excursie naar een brakwatergebied de verschillende soorten vogels, vissen, schelp- en schaaldieren en planten leren herkennen. De brakwaterplaat is bedoeld als aanvulling op de reguliere onderwijsmethodes. Deze methodes besteden nauwelijks aandacht aan het voor Zeeland zo typerende brakke water en de planten en dieren die er leven. Alle basisscholen in Zeeland ontvangen gratis een brakwaterplaat.

Aansluitend aan de overhandiging van de eerste brakwaterplaat zullen de leerlingen van groep 5 en 6 van de Theo Thijssenschool veldwerk verrichten vlakbij hetScoutinggebouw Zierikzee aan de oevers van het Kaaskenswater in Zierikzee. Het veldwerk wordt begeleid door medewerkers en natuurouders van het NME-centrum Schouwen-Duiveland en het IVN Consulentschap Zeeland.

Het Regioteam Zuiver Zeeuws Water is een samenwerkingsverband dat tot doel heeft de vervuiling van het oppervlaktewater en het grondwater zo veel mogelijk terug te dringen. In het regioteam zijn alle partijen vertegenwoordigd die betrokken zijn bij het beheer van de kwaliteit van grond- en oppervlaktewater in Zeeland.