Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Aandacht voor gevolgen klimaatverandering in Drenthe

26 oktober 2004

De provincie geeft gevolg aan het verzoek van provinciale staten om een project te starten, dat meer inzicht moet geven in de oorzaken van een klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor Drenthe. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de jongeren in de provincie. Het project is een vervolg op het symposium Drenthe 2030 Plus over de gevolgen van klimaatverandering voor de toekomst van de ruimtelijke inrichting van de provincie.

Het initiatief van het symposium Drenthe 2030 Plus, dat vorig jaar plaatsvond, was afkomstig van provinciale staten. In het collegeprogramma 2003 2007 stellen gedeputeerde staten een vervolg op dat symposium voor. De gevolgen van klimaatverandering zijn pas op langere termijn merkbaar. Om die reden wordt ervoor gekozen juist jongeren bij de komende activiteiten te betrekken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ervaringen, die tot nu toe zijn opgedaan met het project Scholen voor duurzaamheid. Doel daarvan is een brug te slaan tussen school en maatschappij op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Voor het vervolgtraject van Drenthe 2030 Plus wordt van leerlingen gevraagd met ideeën te komen over de manier, waarop kan worden ingespeeld op de effecten van klimaatveranderingen. De beste voorstellen worden met behulp van deskundigen verder uitgewerkt. Het project, waarmee GS vandaag heeft ingestemd, begint met een startbijeenkomst in maart volgend jaar en wordt afgesloten met een eindpresentatie in het najaar van 2006.