Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Frank Köhler nieuwe algemeen directeur Milieudefensie

16 februari 2005

Frank Köhler (51) wordt de nieuwe algemeen directeur van Milieudefensie. Per 1 maart volgt hij daarmee Teo Wams op, die een jaar geleden naar Natuurmonumenten vertrok.

Frank Köhler maakte lange tijd deel uit van de gemeenteraad in Amsterdam. Van 1998 tot 2001 was hij voor GroenLinks wethouder Verkeer en Vervoer en lid van het dagelijks bestuur van het Regionaal Orgaan Amsterdam met als portefeuille het openbaar vervoer. De laatste jaren werkte hij als adviseur sociale zekerheid en inkomenspolitiek bij de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland.

Voor Milieudefensie is Köhler geen onbekende. Hij is momenteel al actief vrijwilliger als voorzitter van de campagnewerkgroep Verkeer: 'Het milieu is onveranderd actueel. Kijk alleen al naar de recente aandacht voor de luchtverontreiniging en klimaatverandering. Positief is dat Milieudefensie de laatste jaren flink is gegroeid. Als algemeen directeur hoop ik daaraan verder bij te dragen.'

Het Algemeen Bestuur van Milieudefensie is van mening met Köhler een sterke en gedreven algemeen directeur te hebben gevonden. Voorzitter Nel van Dijk: 'Wij hebben er alle vertrouwen in dat Milieudefensie met Frank als algemeen directeur successen zal blijven boeken.'

Nicole Bakker, nu directeur Achterban en Facilitaire Zaken zal eind maart 2005 Milieudefensie verlaten om haar eigen bedrijf te starten; 'Amayu, Ontwikkeling en Training'. Vera Dalm blijft directeur Campagnes en tevens algemeen woordvoerder van Milieudefensie.