Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Natuurkaart.nl: de Nederlandse natuur compleet op één website

25 mei 2005

Vandaag voegen Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland belangrijke informatie toe aan natuurkaart.nl. Hiermee is natuurkaart.nl de meest complete website met informatie over natuur in Nederland.Natuurkaart.nl geeft natuurliefhebbers een duidelijk overzicht van en informatie over alle beheerde natuurgebieden van Nederland. Deze website heeft een landelijke dekking, geeft veel praktische informatie en is zeer gebruiksvriendelijk.Natuurkaart.nl biedt de perfecte voorbereiding op een dagje uit in de natuur.

Staatsbosbeheer verrijkt natuurkaart.nl met informatie over ongeveer 100 natuurgebieden en Vogelbescherming Nederland voegt informatie toe over vogelrichtlijngebieden en de aanwezigheid van bijzondere broedvogels. Met deze twee nieuwe samenwerkingspartners is natuurkaart.nl de meest complete website over natuurgebieden van Nederland.Natuurkaart.nl informeert dagjesmensen, fietsers en wandelaars in Nederland over het gebied dat zij bezoeken. De website is zeer gebruiksvriendelijk en daarmee ook geschikt voor senioren. Op verschillende manieren kan men natuurgebieden vinden: door op de kaart van Nederland te klikken, door een naam van een natuurgebied te selecteren of door een postcode in te geven. Natuurkaart.nl heeft een landelijke dekking, nagenoeg alle natuurgebieden in Nederland zijn terug te vinden. Bovendien biedt de website veel praktische informatie zoals de aanwezigheid van wandel-, fiets- en ruiterpaden, eet- en drinkgelegenheden, toegangsprijzen, toegankelijkheid rolstoelers, wel/niet aanlijnen van de hond et cetera.Een bezoek aan natuurkaart.nl is de perfecte voorbereiding op een dagje uit in de natuur.

Natuurkaart.nl is een gezamenlijk initiatief van Naturalis, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland, Vereniging Natuurmonumenten, de 12 provinciale Landschappen, de Nationale Parken en het Goois Natuurreservaat.
www.natuurkaart.nl