Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Veerman heeft rapport van de Commissie Schadebepaling Kokkelvisserij in ontvangst genomen

8 juli 2005- Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)heeft het adviesrapport van de Commissie Schadebepaling Kokkelvisserij in ontvangst genomen.

De commissie, onder voorzitterschap van de heer prof. drs. F.A. Maljers,is in november 2004door Veerman ingesteld en had als hoofdopdracht om advies uit te brengen over de hoogte van de aan de kokkelsector te betalennadeelcompensatie, mede gelet op de nationaalrechtelijke en Europeesrechtelijke kaders. Veerman heeft de commissie ook om advies gevraagd over de kosten en uitvoerbaarheid van een sociaal plan.

De instelling van deze adviescommissie vloeit voort uit het kabinetsbesluit van zomer 2004om de mechanische kokkelvisserij in de Waddenzee met ingang van 1 januari 2005te beëindigen. Dit besluit volgt uit dekabinetsreactie op het rapport 'Ruimte voor de Wadden'van de Adviesgroep Waddenzeebeleid.

Veerman zal het advies bestuderen en zich vooral een oordeel vormen of hier sprake is van een redelijke vergoeding voor de gevolgen van het kabinetsbesluit om de mechanische kokkelvisserij in de Waddenzee te beëindigen. Uit oogpunt vanzorgvuldigheid zal dit enige tijd kosten. Veerman zal het advies gebruiken als basis voor een kabinetsbesluit over een definitieve schaderegeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cindy Heijdravan het ministerie van LNV.

Zie ook het adviesrapport op de website van LNV: Financiële vergoedingbeëindiging mechanische kokkelvisserij Waddenzee(pdf-bestand 287 kB)