Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


De biodiversiteit van Nederland compleet op 1 website

26 september 2005- Vanmorgen heeft minister Veerman van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in museum Naturalis in Leiden de website www.nederlandsesoorten.nlgeopend.

De Nederlandse flora en fauna behoort tot de best onderzochte ter wereld. De informatie was tot nu toe sterk versnipperd over talloze publicaties. Met deze nieuwe website bestaat nu voor het eerst in de geschiedenis een (digitaal) totaaloverzicht vande Nederlandse biodiversiteit. Het bestand telt nu al meer dan 35.000 soortendie in taxonomische samenhang worden gepresenteerd.
Met deze website behoort Nederland tot de koplopers in de wereld op het gebied van digitale ontsluiting vanbiodiversiteitsinformatie.
Ook de status van voorkomen en van de wettelijke bescherming van soorten zijn opgenomen.

Het doel van www.nederlandsesoorten.nlis het bieden van betrouwbare en complete informatie over de Nederlandse biodiversiteit. Hiervoorworden gepubliceerde naamlijsten en meldingen samengebracht in een centrale database, die middels een gebruiksvriendelijke website wordt ontsloten. De website richt zich op natuuronderzoekers, beleidsmakers, adviesbureaus, journalisten, natuurbeheerdersen in natuur geïnteresseerde leken.

De website is de weerslag van ongeveer 150 jaar veldwerken is het resultaat van de inspanningen van vele tientallen organisaties en experts die hun bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit unieke overzicht.Nederlandsesoorten.nl is gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Zie www.nederlandsesoorten.nl