Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


CO2-Bomenprijs 19 februari 2006

Op 20 februari reikt Staatssecretaris Pieter Van Geel voor de eerste keer deCO2-Bomenprijs uit. De prijs wordt uitgereikt aan de gemeente die op Boomfeestdag-2005 demeeste CO2 heeft vastgelegd door middel van het aanplanten van bomen. Er zijn 3 gemeentengenomineerd, te weten Hilvarenbeek, Veendam en Dronten. De prijs is een initiatief vanStichting Nationale Boomfeestdag en is een nauwe samenwerking tussen GreenCard Visa enMilieuCentraal . Tijdens deze prijsuitreiking zal de Staatssecretaris tevens deCO2-Bomenprijs-website voor kinderen en gemeenten lanceren. (www.milieucentraal.nl).

Met het instellen van de prijs wil Stichting Nationale Boomfeestdag gemeenten stimulerenom meer bomen te planten en dit vervolgens vooral te doen op Boomfeestdag met hunschooljeugd. Jonge bomen hebben CO2 nodig om te groeien en dus is het nodig om veel bomente planten. Alleen al op de Boomfeestdag planten kinderen jaarlijks ruim 100.000 bomen.De jeugd erbij te betrekken is belangrijk, omdat alle te nemen natuur-en milieumaatregelengedaan worden om hen straks een gezonde toekomst te garanderen.

Doelstelling
Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen én hun ouders op een positieve wijze dewaarde en het belang van een gezonde natuur te laten inzien, in de verwachting dat zij dienatuur hierdoor beter gaan respecteren en onderhouden.