Natuurnet uw kennismakelaar 

 
 
      


Wijzigingen in beleid jacht natuurgebieden

24 nov 2006

Het kabinet wil het jachtverbod in natuurgebieden opheffen. Ofen onder welke voorwaarde de jacht in natuurgebieden kan worden uitgeoefend,wordt per afzonderlijk gebied bepaald. Met deze wijziging van de Flora- enFaunawet wordt invulling gegeven aan de in 2002 door de Tweede Kameraanvaarde motie van het lid Schreijer-Pierik. De ministerraad heeft hiertoeop voorstel van minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteitbesloten.

Het kabinet is van mening dat een categorisch verbod op de uitoefening vande jacht niet nodig is. Jacht in natuurgebieden hangt dan af van despecifieke kenmerken van het betrokken gebied en de specifieke redenenwaarom het gebied beschermd wordt. Deze afweging kan het best plaatsvindenbinnen de Natuurbeschermingwet 1998. Voor deze gebieden worden beheerplannenvastgesteld.

Uitgangspunt is dat de jacht gereguleerd wordt in de beheerplannen.De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerpbesluit voor advies aande Raad van State wordt gezonden. De tekst van het ontwerpbesluit en hetadvies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de TweedeKamer.