NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Beleef de Lente 2015 van start op 15 februari

10 feb 2015

Vanaf 15 februari viert Vogelbescherming Nederland weer het liefdesleven van de vogels bij Beleef de Lente! De camera’s van het immens populaire internetproject worden dan in het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels (VARA) aangezet. Via webcams kan iedereen gluren in verschillende vogelnesten tijdens het broedseizoen. Alle live-beelden zijn rechtstreeks via www.beleefdelente.nl te volgen en dagelijks zijn er clips van de hoogtepunten. Het afgelopen seizoen volgden zo’n 1 miljoen mensen de perikelen van de broedende vogels op de voet.

Dit jaar start het 9e seizoen van Beleef de lente wel heel vroeg. Op 15 februari gaan de camera’s bij vier van de negen nestkasten van Beleef de Lente al aan. Een aantal vogelsoorten start al midden in de winter met het paren, broeden en groot brengen van hun jongen: met name soorten die leven van de kleinere vogeltjes als lekker hapje. Vogelbescherming wil dat de kijkers van Beleef de Lente niet onthouden en heeft daarom camera’s opgehangen bij twee vroege broeders. Bij de kerkuilen hebben we al een paring gezien in de nestkast. Welke vroege broeder nog meer in Beleef de Lente 2015 te zien zal zijn, wordt zondag in Vroege Vogels bekend gemaakt. Net als twee andere nieuwe Beleef de Lente soorten.

Naast deze drie nieuwe soorten, verschijnen er dit jaar ook weer een aantal oude bekenden voor de camera’s, te weten: de steenuil, torenvalk, slechtvalk, koolmees, ooievaar en de kerkuil. Behalve de kerkuilen, die nu al dagelijks in de nestkast zitten, hebben ook de torenvalk en de slechtvalk zich al voor de webcam laten zien. Het ooievaarspaar, dat we komend seizoen op een nieuwe locatie gaan volgen, hebben de winter in Nederland doorgebracht en komen ook al dagelijks op het nest.

Naast de live-beelden zijn op www.beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Op twitter (@beleefdelente) en facebook (Vogelbescherming Nederland) worden ook regelmatig foto’s en filmpjes van de webcamvogels geplaatst. De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli, als alle vogels zijn uitgevlogen.

Beleef de Lente van Vogelbescherming is al jaren een groot succes. Vorig jaar volgden bijna 1 miljoen mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan deed dat zelfs dagelijks. Dit jaar worden de camera’s aangezet in het radioprogramma Vroege Vogels van de Vara, dan worden ook de nieuwe soorten bekend gemaakt. Vroege Vogels is te beluisteren op NPO Radio 1, elke zondag van 7.00 tot 10.00 uur.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet