NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Burgerinitiatief voor aankoop van natuur bij Wageningen

9 dec 2014

De stichting Mooi Wageningen, een samenwerkingsverband van burgers, wetenschappers en natuurliefhebbers, heeft een burgerinitiatief aangeboden aan de provincie voor de aankoop en beheer van natuur bij Wageningen. Het gaat om 55 hectare grasland dat bestemd is voor natuurontwikkeling.

Jan Jacob van Dijk neemt het Plan Wageningse Broeck in ontvangst van twee van de initiatiefnemers, Patrick Jansen en Rob Janmaat; bron provincie GelderlandHet aan te kopen gebied grenst aan Bennekomse Meent, een natuurgebied met internationaal zeer zeldzaam en soortenrijk blauwgrasland.

Gedeputeerde is verheugd
Gedeputeerde voor natuur en landschap Jan Jacob van Dijk is blij met het initiatief: 'Geweldig dat Mooi Wageningen met dit plan komt. Dat past in onze oproep om samen te werken aan het realiseren van de Gelderse natuur. Voor dit gebied is nog een ander voorstel aangeboden. Ik heb de partijen uitgedaagd om met een gezamenlijk voorstel te komen.'

Oproep realiseren natuur
De provincie Gelderland heeft eind 2013 een oproep gedaan aan allerlei partijen in Gelderland om zich te melden met plannen voor het realiseren van natuur. Initiatieven voor dezelfde gebieden worden aan elkaar gekoppeld. Gelderland stelt bijdragen ter beschikking voor het omvormen, inrichten en beheren van natuur. De verkoop van gronden gebeurt openbaar, marktconform en transparant volgens het Gelderse grondprotocol.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet