NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Campagne ‘Nederland plant bomen’ van start

18 nov 2020

Eén miljoen bomen voor nieuwe bossen in Nederland, dat is het doel van de campagne Nederland plant bomen waarmee de EO op 18 november 2020 van start gaat. De omroep roept, samen met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds, iedereen in Nederland op om mee te werken aan een groener Nederland door het kopen van bomen. De bomen komen in bossen in alle twaalf provincies.

Meer bos
Bossen spelen een belangrijke rol in het zorgen voor schone lucht, opslag van CO2, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Met hulp van alle Nederlanders komt er dankzij deze campagne meer bos in ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om nieuwe bossen aan te leggen en plant de bomen.

1 miljoen bomen
We roepen gezamenlijk alle Nederlanders op om samen één miljoen bomen bij elkaar te brengen. Een boom kost € 7,50, inclusief het planten en de eerste jaren jeugdverzorging in één van de nieuwe bossen.

De campagne bestaat uit een online platform: Nederlandplantbomen.nl, een serie korte tv-afleveringen van 1 tot 6 maart 2021 op NPO1 en wordt afgesloten tijdens de 64ste Nationale Boomfeestdag op 17 maart 2021. Op instagram.com/nederlandplantbomen zijn enthousiaste vloggende boswachters, mooie natuurfoto’s en persoonlijke verhalen te vinden.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet