NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Coenraad Krijger vanaf 1 oktober nieuwe directeur IUCN NL

18 aug 2016

Coenraad Krijger (45) is vanaf 1 oktober 2016 de nieuwe directeur van natuurorganisatie IUCN NL, de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature. Portret Coenraad Krijger

“Wij zijn erg blij dat Coenraad aan het roer van onze organisatie komt te staan,” aldus Nanno Kleiterp, bestuursvoorzitter van IUCN NL. “Coenraad is een gedreven en stimulerend leider met een breed netwerk in overheid, onderzoek en innovatie en een hart voor natuur en duurzaamheid. Zijn interculturele ervaring, grondige kennis van ecologie en zijn affiniteit met de Haagse en Brusselse politiek maken hem tot de juiste persoon om IUCN NL’s werk voor een rechtvaardige wereld waarin natuur wordt gewaardeerd en beschermd naar een hoger niveau te tillen.”

Krijger studeerde biologie aan Wageningen University, deed ecologisch veldonderzoek naar biodiversiteit in tropische bossen in Midden-Amerika en promoveerde in 2000 aan de Universiteit Leiden op dat onderwerp.

Sinds 2001 is Krijger verbonden aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), waar hij verschillende posities bekleedde. Sinds 2013 is hij directeur beleidsontwikkeling en -ondersteuning. Eerder was hij onder andere directeur van de Stichting WOTRO-Science for Global Development, een zelfstandig onderdeel binnen NWO gericht op mondiale uitdagingen.

"De thema’s waar IUCN NL zich voor inzet liggen mij na aan het hart. Ik kijk ernaar uit om me samen met de medewerkers, partners en lidorganisaties van IUCN NL in te zetten voor een duurzame toekomst waarin de wereldwijde natuur beschermd wordt,” aldus Krijger.

Vooruitlopend op Krijgers aanstelling werd het management team van IUCN NL tijdelijk versterkt door Erik Bekkering. Deze samenwerking loopt 15 oktober ten einde.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet