NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Een goed idee voor jouw buurt? Doe mee!

23 sept 2020

De aanmeldingsperiode voor de Kern met Pit gaat weer open, de prijs voor initiatieven die een buurt zelf realiseert. Loop jij al enige tijd rond met een idee voor jouw buurt en wil jij daar werk van maken? Dan is het nu tijd voor actie. Meld jouw idee gratis aan bij Kern met Pit en krijg 1000 euro als het plan aan de eisen voldoet.

De provincie Utrecht werkt aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Een gebied waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen. Wil jij bijvoorbeeld een speeltuin of een pluktuin aanleggen of een toneelstuk maken met jongeren uit jouw wijk? Kern met Pit helpt je graag bij de realisatie van jouw plan door advies te geven, je netwerk uit te breiden of door de expertise van deskundigen in te zetten. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops. Als het lukt om jouw idee samen met buurtgenoten binnen een jaar werkelijkheid te laten worden, ontvang je het predicaat Kern met Pit en € 1.000 voor het project.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: “Kern met Pit ondersteunt initiatieven die echt vanuit de buurt zelf komen. Inwoners werken gezamenlijk aan het succesvol uitwerken van hun plan en Kern met Pit geeft ze een belangrijk steuntje in de rug. Het levert ontzettend waardevolle projecten op die de leefbaarheid in dorpen ten goede komt en het brengt buurtgenoten dichter bij elkaar.”
Steun aan burgerinitiatieven

Kern met Pit is een initiatief van de KNHM Foundation. De provincie Utrecht wil dat goede ideeën voor de leefbaarheid de kans krijgen om tot bloei te komen en is daarom partner van Kern met Pit. Voor inwoners uit dorpen en de kleine kernen in de provincie zijn er, naast Kern met Pit, ook nog andere (subsidie)mogelijkheden om burgerinitiatieven te steunen. Zie hiervoor het subsidieloket.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden voor Kern met Pit kan via http://www.kernmetpit.nl/. Dit kan tot en met 31 oktober 2020. Daar vind je ook meer informatie over de voorwaarden, de workshops en diverse projecten.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet