NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Flevolandse natuur dingt mee naar titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’

18 jul 2016

4 grote natuurgebieden in Flevoland bundelen hun krachten en stellen zich onder de naam Nationaal Park Nieuw Land kandidaat voor de verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Deze verkeizing wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. De Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer zijn gemaakt door de mens. Vervolgens kreeg de natuur de ruimte met prachtige en unieke natuurgebieden als resultaat. Samen vormen ze het grootste man-made natuurgebied ter wereld en strijden ze dit najaar mee om de titel Nationaal Park van Wereldklasse. Het nationale park in oprichting krijgt de naam Nieuw Land.

Ontwerpweek voor bidbook
Om deze titel in de wacht te slepen zal Flevoland zich in september 2016 officieel kandidaat stellen door een zogenaamd bidbook te presenteren aan de jury en de staatssecretaris. Terreinbeheerders, landschapsarchitecten, planologen en experts op gebied van recreatie en toerisme sloten hiervoor vandaag een intensieve ontwerpweek af. In ruim 3 dagen bedachten zij hoe de 4 grote natuurgebieden in Flevoland kunnen transformeren tot een Nationaal Park met internationale allure.

Combinatie van natuur, cultureel erfgoed, recreatie en toerisme
Opvallende ideeën passeerden de revue; ‘Maak meer gebruik van de dijk’, ‘organiseer een mud-en-wadloop triatlon’, ‘zorg voor vaarverbinding vanaf Amsterdam’. Gedeputeerde van de provincie Flevoland, Michiel Rijsberman is blij met de opbrengst: “De bijzondere natuur en het verhaal van het nieuwe land maken dit gebied werkelijk uniek, van wereldklasse. Nieuw Land leent ook zich uitstekend spectaculaire belevenissen, een mooie combinatie van natuur, cultureel erfgoed, recreatie en toerisme”.

Deelnemende partijen
Nationaal Park Nieuw Land is een initiatief van de provincie Flevoland. De provincie doet dit samen met Staatbosbeheer, Natuurmonumenten, Stichting Het Flevo-Landschap, Gemeenten Almere en Lelystad en Rijkswaterstaat. Met elkaar willen zij dit weidse natuurgebied beheren en verder ontwikkelen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet