NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Groene Helden Stimuleringsprijs

12 nov 2015

Limburgse ondernemers met duurzame, groene initiatieven krijgen nu de kans om Groene Held Limburg 2016 te worden. Het IVN Limburg zoekt samen met de Provincie Limburg en MKB Limburg, KvK, RVO, Rabobank, Het Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, Natuurlijk Limburg en VVV Zuid-Limburg naar Groene Helden. Ondernemers die het verschil willen maken. Die verder denken en groen doen. Met deze stimuleringsprijs maken zij kans op de titel Groene Held en kunnen mooie geldbedragen winnen voor hun project.

Opdrachtgever Provincie Limburg vindt het belangrijk dat het MKB actief meedenkt over duurzaam groen ondernemen. Gedeputeerde Patrick van der Broeck : “Ik hoop dat door de Groene Helden meer MKB-ers allianties aangaan op groengebied. Samen kun je nieuwe duurzame verdienmodellen ontwikkelen, want het moet ook op de lange termijn financieel aantrekkelijk blijven voor de bedrijven om hun medewerking te verlenen.”

Beloning voor duurzame initiatieven
Het hoeft bij de Groene Helden niet altijd om spectaculaire, unieke of geheel nieuwe projecten te gaan. Wanneer een bestaand goed, maar kleinschalig initiatief door deze wedstrijd verder uitgebreid wordt, is dit initiatief ook een kanshebber! Het gaat om initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Een restaurant dat samenwerkt met een lokale supermarkt om voedselverspilling tegen te gaan en hierbij burgers betrekt is een goed voorbeeld. Maar ook dat ene bedrijf dat zijn bedrijfstuin wil vergroenen en verduurzamen en hierbij verschillende bedrijven en buurtorganisaties betrekt. Deze en meer voorbeelden zijn ook te vinden op www.groeneheldenlimburg.nl.

De winnaars van Groene Helden Limburg krijgen naast een mooi geldbedrag om hun plan te verwezenlijken ook media-aandacht in de vorm van een vermelding in Dagblad de Limburger. Daarnaast treden deze tien winnaars automatisch toe tot een netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en krijgen ze een insigne en gevelbord voor hun bedrijf. Zo kun je als bedrijf aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat jij dit ook belangrijk vindt.

Meedoen
Meedoen, samen met andere bedrijven, instanties of buurtbewoners? Ideeën kunnen uiterlijk 27 januari 2016 via het inschrijvingsformulier op www.groeneheldenlimburg.nl worden ingediend.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet