NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar 



terug naar inhoudsopgave

Inschrijving Natuurprijs 2015 geopend!

3 maart 2015

​De inschrijving voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2015 is geopend. Het thema van de Natuurprijs is dit jaar ‘Feest met de Natuur’. Met de inschrijving maken de projecten kans op de Natuurprijs van € 10.000,- of de Aanmoedigingsprijs van €2.500,-.

Thema: 'Feest met de natuur!'
Veel mensen vinden het een feest om in de natuur te zijn en natuur te beleven. We organiseren ook heel veel feest in de natuur. Maar hoe feestelijk is het voor de natuur zelf als wij mensen in een natuurgebied rondlopen? En valt er voor de natuur ook iets te vieren als wij daar feesten? Daarom is het thema van de Natuurprijs 2015 ‘Feest met de Natuur’. Voor de Natuurprijs 2015 is Nationaal Groenfonds op zoek naar projecten die én voor de natuur én voor mensen een feest zijn. Bij voorbeeld omdat de toegangsprijs voor een evenement ten goede komst aan de natuur. Of omdat de bezoekers van een natuurgebied ook aan het werk gaan in de natuur. Kortom: wanneer is het win/win en een feest voor alle partijen? Het hoeft niet letterlijk ‘feest’ te zijn, het gaat erom dat (een bepaalde groep) mensen geniet(en) in en van de natuur en dat de natuur er ook beter van wordt. De projecten mogen al gerealiseerd worden, het mogen ook ideeën voor projecten zijn.

Fête de la Nature
De Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2015 laat zich inspireren door Fête de la Nature van 23 t/m 25 mei 2015 (www.fetedelanature.nl). Fête de la Nature is een landelijk evenement in de natuur. Iedereen in Nederland wordt door Fête de la Nature uitgenodigd om samen de natuur te beleven, samen iets te organiseren en er samen een feest van te maken. Van de inschrijvers voor de Natuurprijs 2015 wordt verwacht dat ze tijdens het weekend van Fête de la Nature ook een gratis toegankelijke activiteit organiseren die gelijk is aan of vergelijkbaar is met hun structurele activiteiten.

Natuurprijs en Aanmoedigingsprijs
Bedrijven, stichtingen, brancheverenigingen, agrariërs, particuliere grondeigenaren, natuurbeheerders, ondernemers, vrijwilligers en andere betrokkenen kunnen zich inschrijven voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2015. De inschrijving sluit op 15 april 2015. De inschrijvers maken kans op de Nationaal Groenfonds Natuurprijs van € 10.000,= of de Nationaal Groenfonds Aanmoedigingsprijs van € 2.500,=. De winnaars van de Natuurprijs 2015 worden bekend gemaakt rondom Fête de la Nature in mei 2015. Meer informatie over de Natuurprijs 2015 en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website www.nationaalgroenfonds.nl/natuurprijs.

Meer informatie?
Wil meer weten over de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2015 e/of deelname van uw project? neem dan contact op met Dorit Bouwman op (06) 22 486 780 of via info@nationaalgroenfonds.nl.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet