NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Kinderjury gezocht voor Groen! Groener! Groenst!

19 okt 2016

Hou jij van de natuur, wil jij meebeslissen over het beste ontwerp voor een leefplek voor dieren in je eigen omgeving, ben je tussen de 10 en 12 jaar én win je graag een vrijkaartje voor Natura Docet Wonderryck? Dan zijn we op zoek naar jou!

Op 16 november is in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal de grote finale van de Groen! Groener! Groenst! ontwerpwedstrijd voor scholen in Overijssel. Leerlingen van groep 7 en 8 van vijf basisscholen in de provincie zijn uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een plek voor dieren om in te wonen. Provincie Overijssel is nu op zoek naar leden voor de kinderjury die in het Buitencentrum de winnaar mogen kiezen. Aanmelden kan tot 9 november via de website www.jijenoverijssel.nl/groenkids.

De provincie Overijssel heeft deze ontwerpwedstrijd bedacht om kinderen meer bewust te maken van de natuur in hun eigen woonomgeving om hen zo te stimuleren om te spelen in het groen. De leerlingen van de vijf scholen maken hun ontwerp tijdens een speciaal lesprogramma waarbij ze door medewerkers van Landschap Overijssel begeleid worden.

Groenere wijken
De aanleiding van deze ontwerpwedstrijd is dat het in sommige woonwijken best een beetje groener kan. Reden genoeg voor de provincie om het initiatief ‘Groen! Groener! Groenst!’ te starten. Het democratisch gekozen ontwerp wordt met geld van de provincie uitgevoerd op een daarvoor geschikte plek.

Kinderen die met hun school meedoen aan de wedstrijd kunnen geen lid worden van de jury. De scholen die meedoen zijn De Vonder in Borne, Kindcentrum Immanuël in Steenwijkerwold, CBS de Zevenster in Enschede, De Zaaier in Dalfsen en Werkschuit Zwolle.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet