NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Meer dan twintig Limburgse organisaties tekenen bijenconvenant

22 okt 2015

Limburg heeft de hoogste bijensterfte van alle Provincies. Op 15 oktober 2015 tekenden ruim twintig Limburgse organisaties een convenant om de bijensterfte samen aan te pakken.

Het ondertekenen vond plaats tijdens het symposium ‘Limburgers bijeen voor bijen’ in Maastricht, een initiatief van het Citaverde College en Imkervereniging Horst en omstreken. Onder meer Provincie Limburg, de twee Limburgse waterschappen, imkerverenigingen, terreinbeherende organisaties, Rijkswaterstaat, Citaverde College en LLTB ondertekenden het convenant.

Bloemrijker
Zij spraken hiermee de intentie uit door middel van maaibeheer en akkerrandenbeheer het Limburgse platteland bloemrijker te maken. Daarnaast is het de bedoeling dat de partijen bijdragen aan landelijk en lokaal (praktijk)onderzoek naar de omvang van bijensterfte en voorlichting over methodes om bijengezondheid te stimuleren.

De basis voor de intentieverklaring is het landelijk Actieprogramma Bijengezondheid uit 2013, waarin wetenschappelijk onderzoek, biodiversiteit en educatie en voorlichting centraal staan.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet